Bel Edo Dijkgraaf rechtstreeks: 06-45622210

Contrastversie favicon ComBron Communicatie SpyderProof – overzicht prestaties beeldscherm na kalibreren

SpyderProof

In het SpyderProof-venster wordt de nieuwe gekalibreerde en oude niet-gekalibreerde afbeelding vergeleken door op de knop Switch te klikken.

Je kunt op een afbeelding klikken om erop in te zoomen voor meer details van zowel de gekalibreerde als de niet-gekalibreerde versie van de afbeelding.

Onderaan dit scherm zie je “SpyderProof Image:” met een drop down menu. Hier kun je de standaard set afbeeldingen van Datacolor kiezen, of je kan (in de dropdown) voor Custom kiezen om een eigen afbeelding die zich als bestand op je computer bevindt te selecteren. Je kunt ook op de knop Open Custom klikken om een afbeelding te selecteren, of u kunt zelfs een afbeelding naar dit venster slepen en neerzetten om deze weer te geven.

Ofwel TIFF- of JPEG-afbeeldingen zullen hier werken.

Samenvatting profiel (Profile Overview) of eigenlijk score prestaties beeldscherm

In de linker benedenhoek van het softwarevenster bevindt zich het dropdownmenu Shortcuts (snelkoppelingen). Hier hier kun je snel naar:

Hier zie je hoe je beeldscherm erin slaagt kleur en contrast weer te geven en hoe zich dit verhoudt tot de industriestandaarden:

  • sRGB
  • NTSC
  • AdobeRGB

Ook is het mogelijk eerder gemaakte profielen te kiezen om te zien hoe ze zich verhouden.

Als je klaar bent met dit overzicht, kun je op Quit (afsluiten) klikken om de software af te sluiten, of op “Calibrate Another Display” als je nóg een beeldscherm hebt aangesloten op deze computer die je wilt kalibreren.

Opmerking

De in de tekst genoemde mogelijkheid om dmv het klikken op een knop een volgende display te beoordelen, hebben we op de Mac (SpyderX Elite 5.7) niet aangetroffen.

Home van ComBron » Handleidingen » Handleidingen gereviewde apparatuur en software » Datacolor SpyderX Pro » SpyderProof – overzicht prestaties beeldscherm na kalibreren