Bel Edo Dijkgraaf rechtstreeks: 06-45622210

Contrastversie favicon ComBron Communicatie Website laten maken

ComBron ontwikkelt websites voor ondernemers die meer willen dan een uithangbord op internet.

Een website laten bouwen doe je niet iedere dag. Sterker, onze klanten weten inmiddels dat je het maar één keer laat doen.

Om goed gevonden te worden en doelen te bereiken, heb je een website nodig die er niet alleen maar mooi uitziet maar die ook slim in elkaar zit.

Bedenk steeds dat een technisch goede website geen communicatief goede website hoeft te zijn! (en vice versa) Kies een ontwikkelaar die van alle markten thuis is!

Een manier om ervoor te zorgen dat je website daadwerkelijk naar je zin wordt gemaakt, is door met de bouwer af te spreken dat er na oplevering nog een keer een gratis herziening van de teksten mag plaatsvinden. Nodig na de oplevering wat mensen uit die je website bekijken alsof ze je niet kennen, want een website gaat niet alleen maar over wat jij wilt melden. De website moet voldoen aan de verwachtingen van de bezoeker. Dat hij ook aan jouw verwachtingen moet voldoen is logisch, maar dat je bezoekers een positieve ervaring moet hebben op je website is geen luxe. Het is een noodzaak.

Een nieuwe website laten maken

Voordat je met een ontwikkelaar van websites in zee gaat, is het raadzaam om op te schrijven wat jij zelf van je website verwacht.

Bedenk van tevoren:

 1. Waarom wil je een website laten maken?
 2. Welk doel wil je absoluut bereiken met je website?
 3. Wie wil je bereiken?
 4. Wat is je budget?
 5. Welke informatie mag niet ontbreken op de website?
 6. Wil je de website zelf kunnen bijhouden?
 7. Beschik je over beeldmateriaal voor de website?
 8. Lever je teksten aan of verwacht je van de maker van de website dat hij/zij de teksten schrijft?
 9. Ga je zelf het technisch onderhoud doen of wil je het laten doen?
 10. Moet de website nieuwsbrieven kunnen versturen naar je klanten?
 11. Heb je al een webhost? (Laat je geen slechte webhosting in de maag splitsen!)
 12. Voor goede SEO kun je eigenlijk niet zonder het goed laten instellen van Google, Facebook en (eventueel) Twitter, Instagram en YouTube. Doet de bouwer van de website dat?

Je streven moet altijd de beste website van het MKB zijn! Met een gemiddeld budget is het niet mogelijk te wedijveren met de websites van de landelijke dagbladen of de overheid, maar dat hoeft ook niet. Je website heeft een heel andere doelgroep, namelijk de jouwe! De beste website voor je huidige klanten, je toekomstige klanten en de spijtvertrokkenen.

Een andere website laten maken

Wat is jouw persoonlijke reden om een website te laten bouwen? Is het omdat iedereen een website heeft? Of omdat je doelen wilt bereiken? Er zijn nog steeds bedrijven die geen website nodig hebben. Die bedrijven kunnen volstaan met een pagina met erop het telefoonnummer en de verdere contactgegevens van het bedrijf. Voor één enkele pagina hoeven bedrijven veel minder kosten te maken dan wanneer er een complete website moet worden gebouwd.

Webshop laten bouwen?

Wat kost het om een nieuwe website laten bouwen?

Bedenk van te voren wat je budget is en overschrijd dit bedrag niet! De ervaring heeft ComBron geleerd dat ondernemers (te) vaak worden opgelicht als ze een website laten maken. Gelukkig zijn er ook genoeg ontwikkelaars van websites. Een manier om jezelf te behoeden voor een websitebouwer die neutronenkorrels in jouw website verwerkt, is door niet alleen naar je webdeveloper te gaan.

Neem gerust iemand mee die verstand van zaken heeft en benoem dat ook gewoon, zodat het reclamebureau of de webdesigner (of welke deftige term men zich ook heeft aangemeten) weet dat er geen onzin behoeft te worden verkocht.

Waarom deze tips?

De rol van websites zal in de komende jaren drastisch veranderen. Ook als je geen klant van ComBron wordt, willen we dat je een betrouwbaar en passend communicatiebureau vindt.

Vóórdat je in gesprek gaat over een nieuwe website is het handig om even kort je huiswerk te doen. Het kan je duizenden euro’s schelen en het verschil uitmaken of je wel of niet gevonden wordt.

Kom naar ComBron

Midden Scheepvaartstraat 6
3151 NG Hoek van Holland

E-mail: combron@combron.nl

Tel: 06-45622210

Home van ComBron » Website laten maken