Bel Edo Dijkgraaf rechtstreeks: 06-45622210

Contrastversie favicon ComBron Communicatie SEO handleiding: zoekwoorden in paginanaam en url

Heeft u een website waarvan de titels terugkomen in de urls van de pagina’s en als paginanaam? Grote klasse, want dan helpt u uzelf en de zoekmachines. Zoekwoorden in de paginatitel en de url maken u vindbaar!

Er zijn steeds minder webmasters die onleesbare urls toestaan, maar ze bestaan nog. Eerder hebben we uitgelegd dat Google uw url als eerste ziet. Het is dus belangrijk dat u het belangrijkste woord in de url laat terugkomen.

Zoekwoorden in paginanaam en url

Het lijkt voor de hand liggend, maar wie net start met zijn/haar eerste website moet aan zoveel denken dat we het toch nog maar een keer herhalen.

Waar kan Google meer mee?

www.example.com/lij4663cc.php
of
www.example.com/voetbal

Bij de eerste url weten we niet waarover het gaat, maar de webpagina van de tweede url gaat vast over voetbal. Als de eerste pagina ook over voetbal gaat, dan scoort de tweede url beter bij de zoekmachines.

Stel uw permalinks goed in

Permalinks is een term die tegenwoordig gemeengoed is. Een permalinkinstelling bepaalt hoe een url wordt opgebouwd. Uw cms helpt u zo een handje bij uw vindbaarheid.

Zoekwoorden in de paginanaam verwerken om hoger in Google te komen.

Het merendeel van de websites draait tegenwoordig op basis van het cms WordPress, Drupal, Magento en Joomla. Het overgrote deel van de bedrijven en organisaties die nog moeten starten met een website zijn volgens ComBron het best geholpen met WordPress. In tegenstelling tot “vroeger” draait WordPress tegenwoordig veel grote zware websites en van het blogverleden van WordPress zijn uitsluitend de voordelen over. Het cms WordPress is erg eenvoudig in het gebruik en WordPress lijkt in het voordeel als het om zoekmachineoptimalisatie gaat.

Laat u helpen door de SEO-plugin van Yoast

Een onmisbare plugin voor het SEO-werk van ComBron is de SEO-plugin van Yoast. De plugin is er voor al de bovengenoemde contentmanagementsystemen op één na:

Logo Yoast SEO.

Yoast maakt helaas geen plugin voor Joomla! en dat is spijtig. Veel van de gebruikers van Joomla! vinden dat ze het niet nodig hebben. Het is een eigenwijs volkje, maar ze zijn niet kwaad. 🙂

Home van ComBron » Handleidingen » DIY SEO Search Engine Optimization » SEO handleiding: zoekwoorden in paginanaam en url