Bel Edo Dijkgraaf rechtstreeks: 06-45622210

Overige veranderingen Color

Samengestelde modus instellen Corrector node

Het is nu mogelijk een samengestelde modus in te stellen voor een specifieke corrector node. Klik met de rechtermuisknop op de node en selecteer Composite Mode (samengestelde modus) in het contextmenu. Vervolgens kun je het type van de samenstelling voor de node wijzigen in een van de ingebouwde composietmodi van DaVinci Resolve.

Markeeroverlays en annotaties in viewer

De viewer van de pagina Color ondersteunt nu overlays en annotaties voor tijdlijn en clipmarkeertekens. Selecteer in het optiemenu met 3 stippen van de viewer de optie Show Marker Overlays (markeringsoverlays weergeven). De annotatietools worden zichtbaar op de werkbalk als je de Annotation mode (annotatiemodus) selecteert in het keuzemenu linksonder in de viewer. Als je annotaties op een frame tekent zonder markering, wordt een nieuwe tijdlijnmarkering gemaakt.

Ontbrekende LUTs worden getoond als viewer-overlay

Bij clips met ontbrekende LUT’s wordt niet langer een ontbrekend LUT-waarschuwingsvenster getoond. In plaats van het waarschuwingsvenster is vanaf nu rechtsonder in het scherm een overlay met de naam van de LUT te zien. Als er meerdere LUTs ontbreken wordt niet de naam getoond, maar een waarschuwingsicoon dat er meerdere LUTs ontbreken. Dit maakt snelle previews van ontbrekende LUTs zonder onderbreking mogelijk. De ontbrekende LUTs kunnen worden bekeken en beheerd via het tabblad Missing LUTs in de LUT Gallery.

Ontbrekende LUTs beheren vanuit de LUT Gallery

De LUT Gallery toont een nieuw tabblad “Missing LUTs” wanneer een of meer LUTs niet worden gevonden in een bepaalde tijdlijn en project. Dit geeft de mogelijkheid om een lijst met ontbrekende LUTs te zien, zodat ze dienovereenkomstig kunnen worden beheerd.

Dolby Vision®-bediening in DaVinci Resolve Mini Panel

De knop User (gebruiker) geeft de Dolby Vision-optie de Dolby Vision Trim-bedieningsset weer. Met deze bedieningselementen kun je automatisch je HDR-materiaal analyseren en Dolby Vision trim-metadata genereren die je grade (kleurbewerking) correct weergeven op SDR- en HDR-schermen met een ander helderheidsniveau dan waarmee je de clip bewerkt hebt.

Foto van een Mini Panel van Blackmagic Design. Het Mini Panel is speciaal ontwikkeld voor videobewerking met DaVinci Resolve.

Als je een Dolby Vision-licentie hebt gekocht, kun je je trims ook handmatig aanpassen met het DaVinci Resolve Mini Panel. De primary trim controls (een Dolby-term) zijn beschikbaar in het eerste menu met behulp van de knoppen, en de secondary trim controls zijn toegankelijk door op de knop Next Page te tikken.

Color Warper-bedieningselementen in DaVinci Resolve Mini Panel

In het scherm behorend bij de user-knop toont de Color Warper-knop DaVinci Resolve’s Color Warper-bedieningselementen. Het Color Warper-palet is een op mesh gebaseerd gereedschap voor kromtrekken/vervormen. De Color Warper past de ruimtelijke locatie van pixels niet aan tijdens het vervormen, maar zorgt ervoor dat de ene set kleuren in de andere vervormt. Deze aanpassingen, gemaakt met behulp van een raster van versleepbare controlepunten, hebben automatisch een vloeiende overgang van de kleuren die je aanpast naar andere kleuren die op hun plaats zijn vergrendeld. De souplesse van de verzadigingsafname hangt af van de afstand tussen de warppunten die worden aangepast en andere warppunten die op hun plaats zijn vergrendeld om verandering te voorkomen.

De Color Warper-bedieningselementen in het Mini Panel worden gebruikt in combinatie met de muis- en scherminterface. Voordat je de Color Warper-bedieningselementen op het minipaneel gebruikt, dien je eerst op een of meer controlepunten in de gebruikersinterface klikken om een gebied te selecteren. Je kan het gebied bewerken en wijzigen met behulp van de bedieningsknoppen en zachte knoppen op het minipaneel nádat het gebied is geselecteerd.

Home van ComBron » Handleidingen » DaVinci Resolve handleiding » DaVinci Resolve 18.5 » Color » Overige veranderingen Color