Bel Edo Dijkgraaf rechtstreeks: 06-45622210

Contrastversie favicon ComBron Communicatie Afmetingen profielfoto en covervideo Vimeo

De look-and-feel van je kanaal op Vimeo optimaliseren?

Videoplatform Vimeo heeft geen mainstream gebruikersgroep, maar ondernemers die de streamingdienst effectief benutten, weten zich verzekerd van video’s die er beter uitzien dan wanneer ze via YouTube of Facebook worden bekeken.

Veelgestelde vragen (FAQ) Vimeo

Wat kan ik doen om de uitstraling van mijn kanaal op Vimeo te professionaliseren?

Claim een custom url en zorg voor een zo volledig mogelijk ingevuld profiel, een goede profielfoto en maak (en uploadt) een covervideo.Leeg scherm profielpagina Vimeo.

Hoe kan ik de url van mijn profiel op Vimeo aanpassen?

Ga naar uw accountinstellingen om een ​​aangepaste URL (zoals vimeo.com/combron) voor uw profielpagina te maken. Houd er rekening mee dat custom URL’s alleen letters en cijfers kunnen bevatten.

Welk formaat heeft een profielfoto op Vimeo?

Vimeo adviseert een profielfoto van 600 x 600 pixels. Bedenk wel dat Vimeo de profielfoto omzet naar een ronde afbeelding.Screendump van het gedeelte van het gebruiksprofiel van Vimeo waar de contactgegevens van de gebruiker kunnen worden ingevuld.

Hoe upload ik een Vimeo covervideo?

Login bij Vimeo. Klik rechtsboven in het scherm op de blauwe knop New video > Upload. Upload je video. Voorzie de video vervolgens van een goede titel, beschrijving en tags en geef eventueel de taal van de video aan. Ga nu naar je profielpagina en klik in het bovenste gedeelte op Add a cover video. Nu opent er een keuzescherm met alle video’s die je geupload hebt. Kiezen, klikken, klaar! Loginscherm Vimeo.Leeg scherm profielpagina Vimeo. Dit ziet een eigenaar van een profielpagina als hij/zij is ingelogd.

Wat is het beste formaat voor de covervideo van Vimeo?

Er is geen ultieme resolutie voor de headervideo van Vimeo. De pagina’s van Vimeo zijn responsive. Ze vormen zich naar de beeldverhouding van je scherm. Uiteraard is het wel aan te raden om de covervideo tenminste 1920 pixels (fhd) breed te maken en heeft een breedte van 3840 pixels (uhd of 4k) de voorkeur.Selectietool Vimeo waarmee je bepaalt welk deel van het beeld sowieso zichtbaar wordt.

Hoe lang mag de covervideo duren van Vimeo?

Voor Vimeo is een covervideo hetzelfde als een gewone video. Je moet de video dan ook eerst uploaden als gewone video voordat je hem kan kiezen als covervideo. Voor reguliere video’s is er geen minimum of maximum lengte. Wel is het zo, dat bij jouw abonnement mogelijk een maximale upload hoort. Dat maximum kun je natuurlijk niet overschrijden.

Waar moet ik rekening mee houden als ik een covervideo voor Vimeo maak?

Twee dingen moet je niet vergeten als je een covervideo voor Vimeo maakt:
1. Bedenk dat slechts een deel van de video zichtbaar is.
2. Er is een overlap (nudge?) op de plek waar je logo of profielfoto wordt weergegeven.Screendump van een profielpagina op Vimeo. Links is een beeld van een mobiele telefoon en rechts is een beeld van een desktop te zien. Bij beide is zichtbaar dat er een overlap ten opzichte van de covervideo is.

Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn covervideo niet tussen mijn gewone video’s staat?

Als je een video als covervideo gebruikt, dan wil je die video natuurlijk liever niet ook nog in het overzicht met al je video’s zien staan. Dit is eenvoudig in te stellen door in het video-overzicht over de video te hooveren waarvan je niet wilt dat deze wordt weergegeven. Op het moment dat je met je muis ver de video gaat, zie je in de linker bovenhoek een “verbodsbord”. Klik erop, klik dan op remove en je video is verdwenen. Je hoeft niet bang te zijn dat de video is weggegooid, hij is alleen niet meer zichtbaar in het overzicht.

Moet ik direct een betaald account bij Vimeo nemen?

Nee! Vimeo wil natuurlijk graag betaalde accounts verkopen, maar de gratis versie van Vimeo (Vimeo Basic) voldoet prima tenzij je Vimeo wilt gebruiken voor live streams.

Hoeveel ruimte biedt het gratis account van Vimeo?

Vimeo Basic biedt 500 MB per week (beperkt tot 10 uploads per 24 uur) met een totaal van 5 GB opslagruimte.

Hoe lang is Vimeo Basic gratis?

Vimeo Basic is voor onbepaalde tijd gratis. ComBron maakte in november 2013 een account aan en deed er niets mee totdat we deze pagina over Vimeo schreven in oktober 2020. Toen moesten we natuurlijk wel een covervideo toevoegen en de puntjes op de i zetten, maar vóór die tijd deden we niets met Vimeo. Voor hetzelfde geld hadden we nooit wat gedaan met Vimeo, maar Vimeo verwijderde het account niet en bracht nooit kosten in rekening.

Een verzorgd profiel op Vimeo maakt meer indruk

Vimeo is “anders”. Het is het videoplatform voor kunstenaars en professionals. Als ComBron moet inhuren, dan hebben de gebruikers van Vimeo een streepje voor en daarin is ComBron niet het enige bureau. Het is dus voor creatieve film- en videoprofessionals een must om zichzelf zo goed mogelijk te tonen op Vimeo.

Aan de linkerkant van de profielpagina vind je je profielinstellingen waar je ondermeer aanpassingen kan doen aan:

  • de algemene informatie van je profiel;
  • je For Hire-status (beschikbaar voor Plus en hoger leden);
  • je uurtarief;
  • samenwerkingsprojecten;
  • activiteitenlijst.

De meeste van je profielinstellingen kun je direct op je profielpagina bewerken. Klik op het veld dat je wilt bewerken, breng de wijzigingen aan en klik buiten het veld om de wijzigingen op te slaan.

Twee tips voor meer werk

Je profiel bevat twee onderdelen die het vertrouwen en de exposure kunnen stimuleren. Beiden zijn belangrijk om jezelf of je bedrijf te promoten.

Dit stimuleert vertrouwen

Klanten: maak een lijst van klanten die je in het verleden hebben aangenomen, gescheiden door komma’s. Je kunt ervoor kiezen om dit op je profiel te verbergen door op het oogbolpictogram te klikken.

De reden dat een lijst met klanten het vertrouwen boost, is omdat je derden doorgaans meer vertrouwt dan leveranciers. Een winkelier kan wel roepen dat iets geweldig is, maar als je je buurman het ziet gebruiken, dan betekent dat veel meer voor je.

Dit stimuleert exposure

Bijdragers: andere gebruikers voor wie je credits hebt toegevoegd aan je video’s, worden hier vermeld.

Net als vroeger bij wiskunde; delen door de helft is vermenigvuldigen met twee. Net als getagde foto’s bij andere platformen, zorgt anderen noemen voor meer views.

Hoeveel mag je uploaden bij Vimeo?

LidmaatschapWekelijks uploadquotumTotale opslaglimiet
Basic500 MB (max. 10 uploads per dag)5 GB
Plus5 GBOnbeperkt
Pro20 GBOnbeperkt
Pro UnlimitedOnbeperkt3 TB
BusinessOnbeperkt5 TB
PremiumOnbeperkt7 TB
Uploadquota Vimeo
Bronnen en lezenswaardigheden
Home van ComBron » Praktische tips social media » Afmetingen profielfoto en covervideo Vimeo