Bel Edo Dijkgraaf rechtstreeks: 06-45622210

Contrastversie favicon ComBron Communicatie DNxHR

DNxHR van AVID is niet de meest gebruikte codec, maar desalniettemin een begrip onder professionals, omdat AVID in de “oude” av-wereld lang een vanzelfsprekendheid was.

AVID is software voor composers en editors.

FAQ AVID DNxHR

Wat is DNxHR?

Avid DNxHR, wat staat voor “Digital Nonlinear Extensible High Resolution”. DNxHR is een lossy UHD post-productie codec ontworpen voor multi-generatie compositing met verminderde opslag- en bandbreedtevereisten.

Voor welke resolutie is DNxHR bedoeld?

De DNxHR codec is speciaal ontwikkeld voor resoluties die hoger zijn dan FHD/1080p, inclusief 2K-, 4K- en 8K-resolutie. DNxHD wordt nog steeds gebruikt voor HD-resoluties.

Waar wordt DNxHR voor gebruikt? (toepassing)

DNxHR wordt gebruikt in zowel hardware als software. Sommige cameramonitors met opnamemogelijkheid kunnen bijvoorbeeld direct in dit formaat opnemen zodat het bestand tijdens de bewerking (postproductie) niet alsnog behoeft te worden omgezet met bewerkingssoftware.

Wat betekent DNxHR LB?

De LB staat voor lage bandbreedte (8-bit 4: 2: 2) offline kwaliteit. DNxHR LB wordt door ComBron gebruikt als proxy tijdens postproductie.

Wat betekent DNxHR SQ?

De SQ staat voor Standard Quality (8-bit 4: 2: 2). DNxHR SQ wordt geschikt geacht als aanleverformaat, maar zal nu het aantal 10 en 12-bit camera’s toeneemt minder vaak worden toegepast.

Wat is DNxHR HQ?

De HQ in DNxHR HQ staat voor hoge kwaliteit (8-bit 4: 2: 2). De codecvariant met de hoogste kwaliteit in 8-bit.

Wat betekent DNxHR HQX?

DNxHR HQX is vergelijkbaar met DNxHR HQ, maar dan geschikt voor opnames tot en met 12-bit. Hoge kwaliteit (12-bits 4: 2: 2) UHD/4K Broadcast-kwaliteit.

Wat is DNxHR 444?

DNxHR 444 staat voor het bestand in afwerkingskwaliteit (12-bit 4: 4: 4). De beelden zijn in bioscoopkwaliteit, hetzij dat het bestand zich nog steeds in de fase en hoedanigheid van een postproductie codec (DNxHR) bevindt.

Logo AVID bij tekst "Wat is DNxHR"?

DNxHR is een beschermd merk van AVID.

Bronnen en lezenswaardigheden
Home van ComBron » Duiding jargon en vaktechnische begrippen » DNxHR