Collega’s positief over “bijna gratis” cursus

Illustratie: Het logo van WordPress. WordPress is het cms waarin de ondernemers les krijgen, zodat ze baas worden over eigen website.Het extreem goedkope aanbod voor zelfstandige ondernemers is gelukkig goed ontvangen door de collega’s. Ik was bang dat ik met een cursus voor € 130,- waarmee ondernemers zelf hun website kunnen opbouwen en bijhouden op veel onbegrip zou stuiten. Het tegendeel blijkt waar.

Okay, er was één websitebouwer van het kaliber “handige oom” die me liet weten dat ik de markt verpest, maar de meer gewaardeerde professionals waren positief. Logisch, want die kunnen zich onderscheiden door maatwerk te leveren.

Nog steeds staat het internet vol met aanbiedingen van bedrijven die voor € 1000,- of € 1500,- een website met vijf pagina’s leveren, maar gelukkig groeit het aantal ondernemers dat begrijpt dat zo’n website nergens aan bijdraagt.

Op de bres voor starters en kleine ondernemers

Bij de cursus WordPress verwacht ik geen mensen van Philips. Deze cursus is vooral geschikt voor ondernemers die wel graag gevonden willen worden via Google, maar hiervoor geen duizenden euro’s kunnen of willen betalen. Het is voor kleine ondernemers mogelijk ook vindbaar te worden en eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Wie een brief kan typen kan een website bijhouden.

De handige ooms zijn gewaarschuwd. De tijd dat jullie met een illegale kopie van Frontpage of Dreamweaver het hele dorp konden voorzien van een website is voorbij. Ze zullen een vak moeten gaan leren.

Geen addertje onder het gras met de hostingtarieven

Ik heb het nog niet gehoord, maar het is niet de bedoeling de lage cursusprijs te compenseren met hoge hostingtarieven in het tweede jaar. Dit zijn de hostingtarieven van ComBron Communicatie.

Geplaatst in Blog Getagd met , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>